Akinfenwa: Samo mi se Klopp može javiti na WhatsAppu. Klopp mu se odmah javio!

Nijemac nije dugo čekao

Akinfenwa: Samo mi se Klopp može javiti na WhatsAppu. Klopp mu se odmah javio!

E. Škorić

Adebayo Akinfenwa rekao je da je otvoren za razgovor s Jurgenom Kloppom odmah nakon što je Wycombe Wanderers osigurao promociju u Championship. Nijemac nije dugo čekao da mu se javi.

Wycombe je prvi put u svojoj 133-godišnjoj povijesti stigao do Championshipa zahvaljujući pobjedi u finali doigravanja protiv Oxford Uniteda na Wembleyju rezultatom 2:1.

Kultni heroj Wycombea i navijač Liverpoola Akinfenwa govorio je za Sky Sports u nezaboravnom intervjuu nakon utakmice: "Gledaj, gledaj, pusti me da se smirim. Prije svega, želim zahvaliti Bogu, jer je danas učinio mogućim nemoguće. Prije četiri godine stao sam ovdje pored tebe i bio sam tehnički nezaposlen. Dozvolite da vam nešto kažem. jedina osoba koja me ovaj put može pozvati na WhatsApp je Klopp, tako da možemo zajedno slaviti".

"Nadam se da moja priča pokazuje da je jedino važno pitanje mišljenje koje imate o sebi. Imao sam sreću i blagoslov da nađem menadžera i igrače koji vjeruju u mene, tako da smo danas ovdje, i reći ću to da svi dobro čuju: Wycombe je u Championshipu", vikao je Akinfenwa.

Jurgen Klopp je sve to pratio, pa se 38-godišnjem napadaču javio na WhatsApp. Poslao mu je videoporuku u kojoj je čestitao "velikom čovjeku".

"Nisam odmah gledao intervjue nakon meča, ali mi je Jordan Henderson rekao za ono što je Akinfenwa rekao i želio sam da ga kontaktiram. Na kraju smo uspjeli da nas spojimo i ja mu od srca čestitam. Nadam se da će i u ovom čudnom vremenu prigodno proslaviti taj uspjeh", rekao je Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi