Adebayor ipak nije završio sa transferima u Premiership

Togoanac se ponovo vraća u Englesku?

Adebayor ipak nije završio sa transferima u Premiership

Togoanski napadač Emmanuel Adebayor imao je puno uspona i padova u karijeri.

On je svojevremeno igrao za klubove poput Arsenala, Tottenhama, Manchester Cityja ili Real Madrida, ali danas igra u turskoj Super ligi i član je Basaksehira.

Obzirom da je iza sebe imao veoma uspješnu polusezonu u kojoj je postigao šest golova na 11 mečeva, to mu je ponovo otvorilo vrata povratka u Premiership.

Kako prenose otočki mediji, za usluge Adebayora interesuje se ekipa Swansea koja se prošle godine grčevito borila za opstanak. Kako prenosi engleski Daily Mail, dogovor bi uključivao i odlazak napadača Swansea Bafetimbi Gomisa u Basaksehir, a dolazak Adebayora u suprotnom pravcu. 

Podsjetimo, Gomis je prošlu sezonu proveo na posudbi u Marseilleu, a čini se kako u Swanseau ne računaju na njega ni u narednoj sezoni te ga namjeravaju dati u zamjenu za Togoanca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šta će od svega biti, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi