Adebayor živi san svakog neradnika
Foto: EPA

Za odmaranje prima plaću

Adebayor živi san svakog neradnika

Emmanuel Adebayor postao je slobodan igrač nakon raskida saradnje sa Tottenhamom, a za odmaranje i provode po hotelima svake sedmice na račun dobije 250.000 eura. 

Ovaj iskusni napadač za taj iznos ne mora ni mrdnuti prstom. Naime, to je dio ugovora koji su 2012. godine potpisali njegovi bivši klubovi Manchester City i Tottenham i iznos od 250.000 eura morat će dijeliti do juna naredne godine kada ističe potpisani ugovor.

Iako je Adebayor na White Hart Lane stigao kao pojačanje, taj epitet nije uspio opravdati i menadžer Mauricio Pochettino mu je u septembru poručio da može potražiti novu sredinu. Najveći interes za njegovo dovođenje bio je pokazao West Ham, međutim ponuda je odbijena.

"Shvatio sam kako je uživanje jedini pravi razlog življenja", bile su riječi Adebayora nakon što je počeo odmarati i uživati u luksuznom životu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Adebayor je karijeru počeo u Merlanu, da bi potom još nosio dresove Metza, Monaca, Arsenala, Manchester Cityja, Real Madrida i Tottenhama. Za Togo je ubilježio 56 nastupa i pritom postigao 28 golova. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti