Šveđani zakukali jer im je BiH uzela još jednog igrača: "Teška odluka"

Adi Nalić na spisku bh. selektora

Šveđani zakukali jer im je BiH uzela još jednog igrača: "Teška odluka"

Edmir Škorić

U Sarajevu je danas selektor A reprezentacije BiH Ivajlo Petev objavio spisak igrača na koje računa u narednim mečevima.

BiH u junu igra protiv Crne Gore i Danske prijateljske utakmice, a Petev je odlučio da poštedi Miralema Pjanića i Edina Džeku, dok je Edin Višća odlučio da okonča reprezentativnu karijeru.

Njihovo odsustvo ostavilo je prostor za neke mlađe igrače, pa je Petev iznenadio javnost s nekoliko poziva. Na spisku se našao i Andrej Đokanović iz Sarajeva, Dario Šarić iz Ascolija, ali i Adi Nalić iz švedskog Malmea.

Šveđani su odmah zakukali kako im je BiH "uzela" još jednog talentovanog igrača nakon Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića.

"Rođen sam i odrastao u Švedskoj, ali to je teška odluka. Mnogo je stvari koje dolaze u obzir. O tome mogu razgovarati sa svojim voljenima", najavio je Nalić švedskim novinarima ranije ovog mjeseca.

Adi Nalić je u Malme došao iz Landskrone 2018. godine i od tada je upisao 37 nastupa za aktuelnog prvaka Švedske. Postigao je pet golova, a 23-godišnjak je također igrao na posudbi u AFC Eskilstuna.

Još početkom proljeća, nagađalo se o mogućem prelasku Nalića u neke švedske klubove, a Häcken, Hammarby i AIK pokazali su interesovanje za njim.

Debitantske pozive u seniorski državni tim dobili su i Aleksandar Jovičić, Jusuf Gazibegović, Andrej Đokanović i Dario Šarić.

Top Komentari

svasta
Od cega da postedi Pjanica!? On nikad odmorniji nije bio!
6 0
Adnanos
Skoro pa neigra u Malmöu a za Svedsku nikad nebi ni zigrao. To nije misljenje vec cinjenica. Trebao je pokusat dovest Gigovica jer samo on bi bio pojacanje na ovom spisku.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi