Pazite šta želite, možda se i ispuni! Kao dijete je ljubio dres BiH,  a sada će ga i nositi!

Pozvan za junsko okupljanje

Pazite šta želite, možda se i ispuni! Kao dijete je ljubio dres BiH, a sada će ga i nositi!

Admin Čaušević

Ivaylo Petev je u petak objavio spisak za junsko okupljanje i prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Danske. 

Spisak je prepun "iznenađenja" obzriom da nema dvije najveće zvijezde Miralema Pjanića i Edina Džeke koji su dobili slobodno. Na listi je i niz novih imena.

Priliku da debituje u reprezentaciji BiH će imati Adi Nalić, sin Zlatana Nalića dobro poznatog lica sa premijerligaših terena i bivšeg trenera Slobode i Tuzla Cityja.

Nalić nastupa za Malmo, a iako rođen u Švedskoj oduvijek je imao želju da igra za reprezentaciju BiH. Potvrđuju to i njegove fotografije iz djetinjstva.

Nakon što je stigla potvrda da je pozvan u A selekciju, 23-godišnjak u objavi na Instragramu otkrio silno oduševljenje te objavio fotografiju kako ljubi dres reprezentacije.

"Snovi se ostvaraju! Sretan sam i ponosan sto sam dobio priliku igrati za reprezentaciju BIH" napisao je napadač koji na startu nove sezone na svom kontu ima jedan gol.

Oglasi

Inače, nakon pozivanja Nalića Šveđani su odmah zakukali kako im je BiH "uzela" još jednog talentovanog igrača nakon Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića.

"Rođen sam i odrastao u Švedskoj, ali to je teška odluka. Mnogo je stvari koje dolaze u obzir. O tome mogu razgovarati sa svojim voljenima", najavio je Nalić švedskim novinarima ranije ovog mjeseca.

Adi Nalić je u Malme došao iz Landskrone 2018. godine i od tada je upisao 37 nastupa za aktuelnog prvaka Švedske. Postigao je pet golova, a 23-godišnjak je također igrao na posudbi u AFC Eskilstuna.

Još početkom proljeća, nagađalo se o mogućem prelasku Nalića u neke švedske klubove, a Häcken, Hammarby i AIK pokazali su interesovanje za njim.

Debitantske pozive u seniorski državni tim dobili su i Aleksandar Jovičić, Jusuf Gazibegović, Andrej Đokanović i Dario Šarić.

Top Komentari

Eno30
Dobro doso u reprezentaciju Adi i nadam se da ces igrom opravdati poziv. Sretno momcino
7 4
fukaraslana
Sta rade od reprezentacije igrac koji je odigrao 270 minuta u cijeloj sezoni se poziva za repku samo zato sto mu je otac onaj amater nalic . Upropastice sve ovaj petev i savez
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi