Adidas i Nigerija nastavljaju saradnju

Adidas i Nigerija nastavljaju saradnju

Edmir Škorić

Nigerijski nogometni savez (NFF) danas je saopštio kako će potpisati novi ugovor sa prepoznatljivom markom spoprske opreme, Adidasom.

Adidas je od 2005. godine glavni sponzor svih nacionalnih timova u Nigeriji. Na nekoliko načina su iz Nigerije promovisali ovaj brand sportske opreme. Tako je U-23 selekcija na Olimpijskim igrama 2008. godine osvojila drugo mjesto, dok je U-17 reprezentacija postala svjetski prvak 2007. godine, te viceprvak dvije godine kasnije.

Nigerija će sa još pet država predstavljati Afriku na Svjetskom prvenstvu.

"Čini nas ponosnim predstavljati tako veliki nogometni svjetski brand na nadolazećem mundijalu. Proširenje ovog partnerstva je osobito važno zas nas jer nam omogućava da možemo računati na njihovu podršku u velikim turnirima u budućnosti", kazao je Sani Lulu Abdullahi, predsjednik Nigerijskog nogometnog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.