Adidas se više neće kotrljati travnjacima Premijer lige BiH

U nastavku sezone nove lopte

Adidas se više neće kotrljati travnjacima Premijer lige BiH

U nastavku premijerligaške sezone, koja starta 23. februara, bit će i jedna novina.

Prethodnih sezona se igralo s Adidas loptama, međutim od ove zime rukovodstvo N/FSBiH donijelo je odluku da se premijerligaškim terenima kotrlja lopta danske marke Select.

Select je već godinama zvanični partner velikog broja evropskih timova, naročito u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, a veoma značajnu zastupljenost ova kompanija je izborila i kada su u pitanju drugi sportovi poput rukometa i futsala. Prema dostupnim podacima, godišnje se proizvede oko tri miliona Selectovih lopti koje se izvoze u više od 50 zemalja.

Kompanija je s radom startala 1947. godine, sjedište joj se nalazi u Glostrupu, a osnovana je od strane Eigila Nilsena, koji je svojevremeno branio za danski nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

Elddar
Otkad se na ovom portalu prica hrvatskim jezikom?
21 0
zenicaaa
Adidas se neće više kotrljati bh pašnjacima
20 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi