Adilović: Levski je favorit

Težak posao za FK Sarajevo

Adilović: Levski je favorit

Edmir Škorić

Iako su iz Fudbalskog kluba Sarajevo najavljivali pobjedu na Malti, na kraju su teško izborili bod u okršaju s Hiberniansom u drugom susretu prvog pretkola Europa lige.

Podsjećamo, Sarajevo je u četvrtak navečer odigralo 4:4 s Hiberniansom, ali zahvaljujući 5:2 pobjedi s Koševa iz prvog susreta, prolaz dalje nije bio upitan.

 

"Na ovaj rezultat najviše je utjecala dekoncentracija čitave ekipe. Nakon vodstva, imao sam osjećaj da smo zamijenili uloge. Kod tog smo rezultata trebali stati na loptu i sačuvati rezultat koji je bio povoljan po nas", kazao je golman Sarajeva Adi Adilović za službenu klupsku stranicu, dodavši:

 

"Pokušali smo postići još jedan pogodak, za što stvarno nije bilo potrebe. Umjesto toga, dozvolili smo protivniku da preuzme loptu i napadne. Moram reći da je protivnik pokušao maksimalno da isprovocira naše igrače".

 

"Također, loš teren je imao značajnu ulogu u lošim dodavanjima. Iskreno, mislim da je ipak bolje što se ovo desilo, jer se nadam da ćemo biti svjesni koliko pogubno opuštanje za nas može biti. Levski je favorit u narednoj utakmici i svaki igrač koji nije svjestan toga, ne treba ni ići u Sofiju", smatra Adilović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Sljedeći protivnik Sarajeva u kvalifikacijama za Europa ligu je bugarski Levski iz Sofije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije