Adilović: Moj cilj je igrati sa Samsunsporom u Super ligi

Bivši napadač Želje trese mreže

Adilović: Moj cilj je igrati sa Samsunsporom u Super ligi

Adnan Beganović

U okviru 13. kola Prve lige Turske fudbaleri Samsunspora su na domaćem terenu sa 3:1 savladali Adanaspor, a dva pogotka za pobjedničku momčad postigao je nekadašnji napadač Željezničara i najbolji strijelac Premijer lige, Eldin Adilović.

Bosanskohercegovački napadač Eldin Adilović pruža sjajne partije u dresu Samsunspora, a čelnici i navijači kluba su i više nego zadovoljni sa onim što na terenu prikazuje nekadašnji napadač Željezničara.

"Ovdje sam primljen na fenomenalan način, tako da mi se nije bilo teško adaptirati na novu sredinu. Prezadovoljan sam, ali mislim da mi treba još malo vremena kako bih uhvatio pravu formu jer sam bio povrijeđen i s terena sam odsustvovao mjesec i pol", za SportSport.ba ističe Adilović.

"Ambicije kluba su plasman u Super ligu. Imamo dobru momčad ali još uvijek ne igramo na željenom nivou. Primamo dosta golova, no doći će to sve na svoje. Moje ambicije se poklapaju sa klupskim, odnosno ovdje sam i došao kako bi klubu pomogao da se vrati u najviši rang turskog fudbala", dodao je Adilović.

Nakon 13 kola na čelu tabele se nalazi Orduspor sa 29 osvojenih bodova, dok je Samsunspor osmi sa 21 bodom i samo dva boda ga dijele od šeste pozicije koja vodi u doigravanje za viši rang.

"Liga je dosta kvalitetna, ima mnogo dobrih momčadi, ali i pojedinaca. Igra se dosta čvrsto i agresivno, a i uslovi za treniranje su fenomenalni. Edin Višća igra za Istanbul, koji je treći na tabeli, a u reprezentaciji je pokazao da se može nositi i s najboljim svjetskim igračima. Mislim da to dovoljno govori o kvaliteti lige", govori Adilović i naravno osvrće se na igre Željezničara, čiji mnogi navijači i nisu baš cijenili njegove fudbalske kvalitete, iako ih je mnogo puta svojim golovima jako obradovao.

"U Željezničaru sam proveo dvije lijepe godine. U kupu nikad nisam poražen, a i poraze u prvenstvu mogu nabrojati na prste jedne ruke. U kontaku sam sa čelnicima kluba, kao i sa bivšim saigračima, te sam sretan što su ponovo na prvom mjestu, a nadam se da će tu još dugo i ostati", zaključuje Adilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije