Adilović odbranio penal, pa primio četiri gola od PAOK-a

Domaći poraz Panthrakikosa

Adilović odbranio penal, pa primio četiri gola od PAOK-a

A. Haznadarević

U sklopu šesnaestog kola grčke Super lige, Atromitos je savladao Kerkyrau sa 2:0, dok je PAOK razbio Panthrakikosa sa visokih 4:1.

Bh. internacionalac u redovima Panthrakikosa Adi Adilović, dobio je priliku da konačno zaigra, nakon što je prvi golman Demetris Koutsopoulos isključen iz igre u 39. minutu susreta.

 

Bivši golman Sarajeva je uspio odbraniti jedanesterac koji je skrivio njegov kolega, međutim Panthrakikos se u nastavku nije proslavio. Adilovićeva ekipa je sa igračem manje ispustila prednost od jednog pogotka, koju su držali od 32. minuta, kada je Kace postigao autogol.

 

Seriju golova PAOK-a je otvorio Lazar u 70. minutu. Gosti su povisili preko Salpingidisa šest minuta kasnije, da bi Giannou u 87. i Stafylidis u 90. minutu zapečatili sudbinu Panthrakikosa.

 

U drugom susretu, Atromitos je sa 2:0 pobijedio ekipu Kerkyrae, a oba pogotka pala su u ranoj fazi susreta. Prvo je Fytanidis u 26. minutu doveo Atromitos u vodstvo, da bi Tavlaridis u 31. postavio konačnih 2:0.

 

Super liga, 16. kolo

Potražite više informacija na temu Super League:

Panthrakikos - PAOK 1:4 (Kace (AG) 32 / Lazar 70, Salpingidis 76, Giannou 87, Stafylidis 90)

Atromitos - Kerkyra 2:0 (Fytanidis 26, Tavlaridis 31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.