Kapiten Čelika uoči Travnika

Adilović: Pobjedu ćemo posvetiti bolesnom Vedadu Šabanoviću

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika već u prvom kolu nastavka prvenstva igraju veoma bitnu utakmicu protiv Travnika, koja ih može održati u gornjem dijelu tabele.

Ekipa je spremna da sutra pruži posljednji atom snage, da u komšijskom derbiju savladaju izabranike Darka Vojvodića, koji su najavili da u Zenicu dolaze da ostanu neporaženi.

Kapiten Zeničana 32-godišnji golman Adi Adilović optimista je glede sutrašnje utakmice, ali je kazao da utakmica protiv Travnika ima dvostruki značaj za sve igrače, stručni štab i građane Zenice.

"Ovaj klub mnogo znači Zenici i drago mi je što se nastavlja prvenstvo. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, ja kao golman i posljednji igrač ekipe sam zadovoljan činjenicom da smo uspjeli da zadržimo kostur ekipe.Mi ne mijenjamo u posljednje vrijeme mnogo ekipu, tako da je i to pozitivno i ide nam u korist", kaže Adilović.

Travnik sutra dolazi da se nadigrava.

"Pa dolazi nam tradicionalno nezgodna ekipa kako na Piroti, tako i na Bilinom polju, ali mi znamo koju boju dresa nosimo i za koji klub igramo i znamo šta znači ovaj klub ovom gradu. Ko god da dođe u Zenicu na Bilino polje, mi nismo autsajderi na svome terenu, tako i protiv Travnika. Od nas se očekuje da pobijedimo Travnik koji je u donjem dijelu tabele, ali to sigurno neće biti lako. Ja se iskreno nadam da ćemo sutra prirediti jednu dobru utakmicu, te da ćemo osvojiti tri boda", nada se Adilović.

Sutrašnja utakmica je ujedno i humanitarnog karaktera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro znamo šta navijačima Čelika predstavlja ovaj klub i koliko ga vole, isto tako svi smo upoznati s njihovom borbom za ozdravljenje kluba. Ali ovom prilikom ja molim sve one kojima je crno-crvena boja u srcu da sutra dođu na Bilino polje ili da kupe kartu, a zbog bojkota ne žele da budu na stadionu, da se izdvoji novac za ulaznicu jer dio prihoda ide za liječenje našeg sugrađanina. Vedad Šabanović bivši je omladinac Čelika, njemu je potrebna pomoć i želim da mu svi zajedno pomognemo, jer on igra veoma važnu životnu utakmicu. Sutra ćemo naravno i mi igrači dati sve od sebe, da na terenu ostvarimo pobjedu, koju ćemo posvetiti sigurno bolesnom Vedadu", kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi