Adilović s dva gola donio važnu pobjedu Samsunsporu

Druga liga Turske

Adilović s dva gola donio važnu pobjedu Samsunsporu

Edmir Škorić

Dvostruki je strijelac bio Eldin Adilović u pobjedi Samsunspora nad Manisasporom (2:1)...

Adilovićev Samsunspor, turski drugoligaš, pokušava da izbori jednu od prvih šest pozicija (treći, četvrti i peti idu u play-off za ulazak u prvu ligu), a u 17. kolu je njegova momčad ostvarila veoma važnu pobjedu.

Gürbüzerol je u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo, ali je Adilović u 26. pogodio za izjednačenje. U samoj završnici realizirao je penal za veliko slavlje Samsunspora.

Samsunspor je trenutno sedmoplasirani sa 27 bodova, dok šestoplasirani Mersin ima tri boda više. Bivši napadač Željezničara je ove sezone postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije