Adis Nurković napustio Austriju!
Uprkos odličnim nastupima Nurkoviću bi mogao propasti transfer u tim iz Krakowa

Bh. reprezentativac (ne)potpisuje za Wislu

Adis Nurković napustio Austriju!

Adis Nurković, bh. reprezentativni čuvar mreže koji je u prošloj sezoni nosio dres Travnika napustio je Austriju gdje je boravio nekoliko posljednjih dana i pokušavao dogovoriti transfer u poljsku Wislu Krakow.

Nurković je branio u tri kontrolne utakmice u dresu poljskog prvaka i prema onome što je pokazao na terenu, zadovoljio je stručni štab poljskog prvaka. Međutim...

„Trenutno smo na putu za BiH. Nismo završili posao, mada su iz Wisle zvali da se vratimo u Austriju i ponovo sjednemo za stol. Zapelo je oko finansijskih detalja ugovora“, rekao je Hadis Zubanović, nekadašnji igrač Željezničara i prvotimac Zaglebie Sosnowieca, koji je pomogao našem reprezentativcu u ovom transferu.

Zubanović je istakao kako postoji šansa da se on i Nurković vrate u Austriju, odnosno da je sve još uvijek otvoreno.

„Nurković je odlično branio posebno u ovoj posljednjoj utakmici protiv Rijeke. Njegov kvalitet nije upitan i da smo pristali na uslove koje je ponudila Wisla već bi potpisao ugovor. Međutim, moraju se poštovati i neki naši zahtjevi. Još uvijek smo u kontaktu sa ljudima iz Wisle i ukoliko tokom dana uspijemo usaglasiti stavove vratićemo se u Austriju kako bi Nurković potpisao ugovor“, naglasio je Zubanović.

Inače, na službenoj stranici Wisle još u subotu nakon prijateljske utakmice protiv Rijeke najavljeno je kako će se ekipi priključiti još jedan golman, koji bi se sa Nurkovićem trebao „boriti“ za potpis ugovora...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.