Adisa Nurkovića nema na spiskovima
Među tri prijavljena golmana nema Nurkovićevog imena

Wisla prijavila sastav za Ligu prvaka

Adisa Nurkovića nema na spiskovima

Sapunica oko Adisa Nurkovića, dobila je u četvrtak novu epizodu. Iako je prema informacijama iz poljskih medija naš reprezentativni čuvar mreže trebao potpisati ugovor sa Wislom Krakow, još uvijek je neizvjesno da li će doći do realizacije ovog transfera.

Kao što je poznato Nurković je bio na desetodnevnoj probi u Wisli, ali tokom pregovora njegov menadžer nije uspio usaglasiti stavove sa čelnicima poljskog prvaka, pa se naš golman protekle nedjelje vratio u BiH. Ipak, nekoliko dana kasnije ipak je otputovao u Krakow gdje je obavio ljekarske preglede i bilo je pitanje samo sata kada će parafirati jednogodišnju vjernost.

Međutim, ugovor još uvijek nije potpisan, a kako sada stvari stoje, i ukoliko postane Wislin igrač, naš igrač neće biti u kombinacijama stručnog štaba u drugom pretkolu Lige prvaka koje će Poljaci odigrati protiv estonske Levadie iz Tallina. Naime, u četvrtak je Wisla prijavila spiskove (osnovni i rezervni) za mečeve elitnog razreda evropskog fudbala, a na njima nema Nurkovićevog imena.

U osnovni spisk uvrštena su trojica golmana, Mariusz Pawełek, Filip Kurto i Ilie Cebanu. Ovaj posljednji prošle sedmice je sa priprema u Austriji otputovao u Poljsku na potpis ugovora sa Poloniom Bytom, ali još uvijek nije dogovorio saradnju, pa se našao na popisu trenera Macieja Skorza za susrete Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.