NK Široki Brijeg: Tužba radi naknade štete zbog klevete protiv FK Sarajevo

Oglasio se klub s Pecare

NK Široki Brijeg: Tužba radi naknade štete zbog klevete protiv FK Sarajevo

E. Čaušević

NK Široki Brijeg ponovo se oglasio na zvaničnoj stranici povodom dešavanja na utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovaj meč obilježilo je nekoliko incidenata domaćih navijača zbog čega je utakmica bila i prekinuta. Klubovi su se nakon svega oglašavali obavještenjima na zvaničnim stranicama što je jutros ponovo uradio klub s Pecare.

Saopštenje Širokog Brijega prenosimo u cjelosti.

"Zbog činjenice da Fudbalski klub Sarajevo, na žalost, nije postupio po Zahtjevu za objavom ispravke objavljenih informacija i isprike Nogometnom klubu Široki Brijeg od 7. listopada 2019. godine te tako, barem malo, pokušao ublažiti posljedice neistinitih navoda koje je iznio u svom dopisu od 4. listopada 2019. godine, Nogometni klub Široki Brijeg je, radi zaštite svog ugleda te pokušaja otklanjanja pretrpljene štete, odnosno pokušaja sprječavanja njenoga daljnjeg uvećanja, 22. listopada 2019. godine pred Općinskim sudom u Sarajevu podnio tužbu radi naknade štete zbog klevete protiv Fudbalskog kluba Sarajevo, nastale zbog neistina iznesenih u navedenom dopisu. O daljnjem ishodu ovog predmeta pravodobno ćemo izvijestiti javnost", poručili su iz Širokog Brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Podrska Sirokom protiv lopova iz Sarajeva
7 25
gaziiiiJAaaa
Ustrucavam se napisati STA MISLIM..BAGRO "UGROZENA"..Ubijate navijace, a jadite se zbog KLEVETE U POKUSAJU..SMRADOVI JEDNI, džaba vam, vi ste BOSANCI, to vam pise na svakom vasem dokumentu, koliko god to poricali...u HRVATSKOJ, svi vas smatraju BOSANCIMA, a ne HRVATIMA kako se vi predstavljate..
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi