Adnan Bašić moguće novo lice u FK Željezničar?
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Najbolji strijelac Prve lige Crne Gore

Adnan Bašić moguće novo lice u FK Željezničar? · Saznajemo

A. Čaušević

Željezničar pregovara sa bivšim omladinskim reprezentativcem BiH, Adnanom Bašićem, oko njegovog dolaska na Grbavicu, saznaje SportSport.ba.

Bašić je prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac prvenstva Crne Gore sa 14 golova i postao je slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Petrovcem.

Naredna stanica u karijeri ovog 25-godišnjaka mogao bi biti stadion Grbavica jer je Željezničar pokazao interes za njegove usluge.

Kako SportSport.ba saznaje iz Željezničara su kontaktirali Bašića te ostaje da se vidi da li će uspjeti pronaći i zajednički jezik.

S obzirom na brojne promjene u igračkom kadru Plavi su u potrazi za novim napadačem pa je oko bačeno i na Mostarca.

Bašić se još kao omladinac otisnuo u inostranstvo, tačnije u Sloveniju gdje je promijenio nekoliko klubova. Igrao je za Celje i Dravu.

Jedno vrijeme svoj fudbalski hljeb je zarađivao i u Luksemburgu. Bio je član tamošnjih klubova Titus Petagne i Una Strassen.

Prije dolaska u Petrovac igrao je je i za češkog niželigaša Slavoj Vysehrad. Hoće li mu Dolina ćupova biti naredna stanica ostaje da se vidi.

Inače, Željezničar je do sada angažovao dvojicu novalija, Santosa Clarismaria iz Rudar Prijedora te Dženana Haračića iz GOŠK-a.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Prosle god prvi strijelac take igrace zelimo u Zelji sto su u formi a ne da ozivljavaju karijere kod nas
6 2
SeoRusilac
Šoše vrati dijete Veleža u matični klub
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije