Adnan Harmandić, povratak otpisanog

Iskusni srednji bek

Adnan Harmandić, povratak otpisanog

Nakon 2011. Adnan Harmandić ponovo je rukometni reprezentativac.   

Poslije sukoba sa selektorom Draganom Markovićem bio je prekrižen i obješen o stub srama, a da je bilo manje sujete mogao je dati mnogo više za reprezentaciju. 

Jedini zapravo koji je znao s Adnanom bio je Halid Demirović.

Harmandića će mnogi optužiti da je odbijanjem da uđe sa klupe, tada protiv Srbije, prekršio kodeks lijepog ponašanja, da je time iskazao nepoštovanje prema dresu s državnim grbom, no Ado je takav.

Ako nešto radimo ovako, a onda na utakmici skroz drugo, normalan čovjek ne prelazi lako preko toga.

Tada, na treninzima prije utakmice uigravalo ga je konstantno, a onda tokom utakmice zakovalo za klupu, pa se usprotivio nepravdi.

I to nije bilo jednom! 

Šta je bilo, međutim, bilo je (što je lobi, lobi je). Ado nije opterećen ničim. Kaže da se rado odazvao pozivu selektora Šumana kada je malo ko to očekivao.

"Naravno da mi je drago što sam tu, a kako se osjećam...pa starački", našalio se Harmandić koji izgleda vrlo spremno. 

Na malom fudbalu sinoć pokazao je kolika je razlika između srednjih bekova i ostalih grdosija u pokretljivosti, koordinaciji pokreta.

Na okupljanju najviše mu se obradovao Nikola Prce. Zajedno su igrali još od vajkada, harali u Izviđaču.

"Njega, njega. Napišite 'od izdajnika do heroja', dočekao nas je na volej uvijek raspoloženi Nikola.

"Za razliku od prije sada sam u komotnijoj poziciji. Prije se mnogo očekivalo od mene, da ja najviše povučem. Sada sam pomoćni kotačić i trudit ću se da ispunim sve što se od mene traži", kazao je Harmandić.

Da je bogdo ranije bilo pameti, pa da ga se bolje iskoristilo...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi