Adnan Januzaj dobio poziv u reprezentaciju Kosova

Za meč sa Haitijem

Adnan Januzaj dobio poziv u reprezentaciju Kosova

Velika nada Manchester Uniteda Adnan Januzaj dobio je poziv Fudbalskog saveza Kosova z aprvi meč koji će ova reprezentacija odigrati od proglašenja nezavisnosti. 

Protivnik Kosova bit će selekcija Haitija, a meč će se igrati u Mitrovici petog marta ove godine.

"Poziv je simboličan. Smatramo da je Adnan dužan pokazati svom narodu da je uz njega u historijskom trenutku. Njegov dolazak i igranje na ovom meču bi jednostavno pokazalo da nije zaboravio na svoj narod,“ izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova, Erol Salihu, koji je otkrio da je obavljen razgovor sa Januzajevim stricem i ocem, kako bi dali uvjerenja da će Januzaj i pored ovog poziva imati svu slobodu i mogućnost odabira reprezentacije po svojoj volji.

Adnan Januzaj je rođen u Belgiji od i osim reprezentacije ove zemlje i Albanije, teoretski bi mogao igrati i za Englesku od 2018. godine, kada se ispuni uslov FIFA da fudbaler mora navršiti pet godina igranja u jednoj zemlji nakon što napuni 18 godina. „

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.