Vladan Kovačević u Dinamu?

Sprema se transfer na ljeto

Vladan Kovačević u Dinamu? · Saznajemo

E. Škorić

Mladi golman Sarajeva Vladan Kovačević nalazi se pred velikim transferom u redove hrvatskog prvaka.

Kovačević je jedan od ključnih igrača Sarajeva i ove sezone, a zahvaljujući vrhunskim partijama na golu bordo tima, postao je zanimljiv velikanima iz regiona. Jedan od tih je i višestruki prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo u kojem će nekadašnji mladi reprezentativac od ovog ljeta nastaviti karijeru. 

Informaciju smo pokušali provjeriti u redovima aktuelnog bh. prvaka, ali iz FK Sarajevo nisu potvrdili, no ni odbacili naša saznanja. Neslužbeno, Sarajevu će na ime obeštećenja pripasti 400.000 eura uz određeni procenat od narednog transfera,  a sam igrač dobit će priliku da brani u velikim evropskim utakmicama i da se kroz nastupe u Dinamu primakne nekoj od Liga petica.

Kovačević je seniorsku karijeru počeo u Sarajevu, a pravu šansu na golu dobio je početkom 2018. godine, kada se vratio sa posudbe iz Mrkonjić Grada.

Vladan Kovačević
Vladan Kovačević FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

On je sa Sarajevom osvojio dvije titule Premijer lige BiH i Kup, a ima priliku da osvoji još jednu duplu krunu, što bi bio idealan način za oproštaj od kluba.

Kovačević se istakao i nastupima u U21 reprezentaciji BiH, a mnogi predviđaju da će biti budućnost A reprezentacije BiH. U Dinamu su odlučili prodati Livakovića, pa će Kovačević doći kao njegova zamjena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Briljirao u važnim utakmicama

Kovačević ove sezone gura Sarajevo ka tituli. Branio je sjajno u nekim važnim utakmicama, a proteklog vkenda je odbranio penal Semiru Štiliću u pobjedi nad Željezničarom.

Unatoč porazu u Mostaru od Veleža nedavno, Kovačević je izabran za igrača utakmice od starne navijača.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bady_Love
Najbolji golman lige, mlad, izuzetno cita igru, Bosanski Neuer i da se proda za 400.000 smiješno. Ne pristajati na bilo kakav pocetak pregovora na manje od milion
17 2
BordoBijeli
Ne pisite gluposti molim vas
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti