Adnan Nuhagić podnio ostavku na mjesto direktora NK Čelik

Putem konkursa će biti izabran novi direktor

Adnan Nuhagić podnio ostavku na mjesto direktora NK Čelik

D. Kurbegović

Nakon što je Čelik promijenio šefa struke, te će do kraja sezone umjesto Nedima Jusufbegovića ekipu voditi Boris Pavić, danas je klub ostao i bez direktora. Dosadašnji direktor Adnan Nuhagić podnio je ostavku. 

Iz kluba s Bilinog polja pozivaju sve ambiciozne poslovne ljude iz grada koji su spremni vršiti dužnost vršioca dužnosti direktora do ljeta da se obrate klubu i dostave svoje biografije u narednih pet radnih dana koje će Upravni odbor razmatrati, te odabrati najsposobnijeg od njih. 

Tekst konkursa za v.d. direktora će biti objavljen na klupskoj web stranici i na svim društvenim mrežama pod kontrolom kluba. Zvanični konkurs za profesionalne pozicije u klubu kojim će se prekinuti praksa vršioca dužnosti će biti proveden na ljeto, kako je to i utvrđeno novim statutom kluba.

Adnana Nuhagića je u klub doveo bivši predsjednik Senad Sarajlić, iako ovaj nikada nije imao veze ni sa kakvim sportom, naprotiv bio je zaposlen kao rukovodilac jedne od pekara u Zenici. Njemu se prepisiju mnoge nepravilnosti, posebno glede registracije igrača. Ljetos nije uspio registrovati Fedora Predragovića, koji je potpisao ugovor s Čelikom, ali nikada nije zaigrao na Bilinom polju. Najnoviji kiks jeste riješavanje papirologije glede nastupaJoce Stokića, što je kap koja je prelila čašu na kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klupsko rukovodstvo će aktivno raditi na tome da navedene promjene ne destabiliziraju klupsko poslovanje, već naprotiv – da omoguće klubu što efektivnije i efikasnije ostvarenje zacrtanih sportskih, finansijskih i administrativnih ciljeva. S Bilinog polja mole sve naše navijače da u ovim teškim trenucima ostanu podrška novom projektu Čelika, te da u još većem obimu nastave s učlanjenjem i posjetama utakmica jedinog kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi