Zvanično: Boris Pavić novi trener NK Čelik

Jusufbegović otišao zbog loših rezultata

Zvanično: Boris Pavić novi trener NK Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su ponovo razočarali oko 4.000 svojih navijača, koji su ponovo napravili sjajnu atmosferu na Bilinom polju.

Bod iz Zenice jučer je odnijela Mladosti iz Doboja kod Kaknja, tako da se Metalleghe iznenađujućom pobjedom u Mostaru protiv Zrinjskog sada odmakao Čeliku na velikih osam bodova prednosti.

Zeničani su sedam utakmica bez pobjede, a posljednji trijumf su zabilježili još 6.novembra 2016. godine kada su u Zenici pobijedili Olimpic 3:0. Od tog trenutka ekipa je nanizala tri poraza uz četiri remija u proljetnom dijelu. Kap koja je prelila čašu bila je svakako jučerašnja utakmica protiv gostiju iz Kaknja, koji su u Zenicu došli bez trojice ponajboljih igrača. Odgovornost za loše rezultate jučer na press konferenciji nakon utakmice na sebe je preuzeo trener Nedim Jusufbegović, koji je izgubio podršku rukovodstva kluba, tako da od danas zvanično i nije više trener NK Čelik. Sa Jusufbegovićem se postigao sporazumni raskid ugovora,a vrijedi istaći da je ovaj stručnjak na klupi Zeničana sjedio u osam utakmica, a ostvario je skor od jedne pobjede, četiri remija i tri poraza.

Uprava crno-crvenih nije dugo razmišljala oko nasljednika Jusufbegovića na klupi Zeničana, tako da je odlučeno da do kraja sezone u narednih 10 utakmica ekipu vodi novi(stari) šef struke Boris Pavić, kojem će to biti povratak na klubu Zeničana, nakon što ga je 21.septembra 2016. godine smijenio Odbor za hitnost na čelu s Nihadom Pašalićem i Adnanom Nuhagićem, smijenilo ovog trenera iz Sinja, iako je imao veoma dobre rezultate, te se u tom trenutku klub nalazi na šestoj poziciji na tabeli.

Pavić je vodio ekipu protiv Veleža na Bilinom polju, a nakon pobjede uručen mu je otkaz mimo svih očekivanja. Ovaj stručnjak zatim je zbog nepoštivanja obaveza iz ugovora tužio klub, tako da je FIFA presudila u njegovu korist. Danas je ipak nakon dogovora s predsjednikom kluba Selvedinom Šatorovićem pristao da ponovo sjedne na užarenu klupu Čelika i pokuša napraviti čudo, te spasiti klub od ispadanja iz Premijer lige. Nakon Kemala Alispahića, Ive Ištuka i Nedima Jusufbegovića, Boris Pavić će postati već četvrti trener kluba s Bilinog polja u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pod vodstvom Borisa Pavića Čelik je odigrao 24 utakmice, uz učinak od 10 pobjeda, 10 remija, te samo četiri poraza. Stručnjak iz Sinja prije dvije godine u klub na njegovo insistiranje vratio je domaće igrače Jusića, Heću, Karića i Salčinovića, te je forsirao domaće snage uz afirmaciju nekoliko mladih igrača poput Popovića i Burekovića, koji su dogurali do mlade reprezentacije BiH. Pavić će ostati upisan u historiju Premijer lige kao prvi trener koji je osam mjeseci radio u jednom klubu, a da pri tome nijednom nije vodio ekipu s klupe! Trener Zeničana je svaku utakmicu dijelio savjete s tribina, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi