Osmanović za historijski trijumf Olimpika na Grbavici: Strpljivo smo čekali svoju šansu

Junak jučerašnjeg meča

Osmanović za historijski trijumf Olimpika na Grbavici: Strpljivo smo čekali svoju šansu

S. Mlaćo

Olimpik je sinoć savladao Željezničar na Grbavici (0:1) i upisao tri vrijedna boda. 

Vukovi su pružili dobar otpor, a nakon jedne greške na sredini Željezničara, Adnan Osmanović je krenuo prema golu Irfana Fejzića i sigurno pogodio.

Bila je to prva pobjeda Olimpika u međusobnim duelima sa Plavima s Grbavice.

"Sretan sam što sam baš ja pogodio i donio tri boda našoj ekipi. Mnoge generacije prije nas su pokušavale da pobjede Željezničar, ali evo nama je uspjelo da dođemo do trijumfa i mnogo sam sretan zbog toga", kazao je Osmanović dan poslije meča.

Ističe da je njegova momčad igrala strpljivo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znali smo da će nam se ukazati mali broj prilika i da moramo biti koncentrisani. Čekali smo strpljivo, izdržali sve nalete i dočekali svoju priliku. Dobio sam idealnu loptu i nakon udarca kada sam vidio da je lopta završila u golu niko nije bio sretniji od mene. Moram istaći da je ovo pobjeda cijelog tima i stručnog štaba, koja će nam puno značiti u nastavku. Pokazali smo da znamo, da možemo i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu i dalje".

Olimpik u narednom kolu gostuje u nedjelju Širokom Brijegu.

Top Komentari

Sarbit2019
Olimpik odigrao fenomenalno,Slavko postavio taktiku za primjer mnogim samoproglasenim trenerima.Sudija jako dobar i hrabar bez greske sudio.Takve nam sudije trebaju u PL BiH bez puno price.Zasluzena pobjeda Olimpika,trebalo je biti i vise bar 0:3 za Olimpik
8 4
Ters
jarane, bolje je da sutis. Pored ogromno srece, imali ste i ogromnu podrsku sudije. Zato uživajte u ta 3 boda, jer su vam to prva i zadnja tri boda od Želje
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi