Šećerović napušta Indiju i kreće u nove izazove

Ističe da će pamtiti ovo posebno iskustvo u Aziji

Šećerović napušta Indiju i kreće u nove izazove

S. Mlaćo
Bivši član Radnika, Slobode, Tuzle City, Mladosti, Željezničara, Sarajeva..., Adnan Šećerović (31) odlučio je napustiti Indiju.

Šećerović je u Punjab stigao sa Koševa početkom augusta prošle godine i brzo opravdao očekivanja. Pokazao se kao veliko pojačanje i čelnici kluba bili su itekako zadovoljni, a bio je standardan u svim utakmicama.

Njegov tim je trenutno na drugom mjestu uz utakmicu manje, a ukoliko slavi vratit će se na lidersku poziciju. Ipak, to će se desiti bez bh. internacionalaca koji je odlučio da raskine saradnju.

Učinio je to na vlastiti zahtjev, a ističe da će želi biti mnogo bliže svojoj porodici i prijateljima.

Po lijepom će kaže pamtiti avanturu u Aziji gdje je stekao novo iskustvo u svakom pogledu, kako nogometnom, tako i životnom, no sada je vrijeme za rastanak.

Opis nije dostupan.

Oglasi

"Zbogom Indija.

Prošao sam kroz mnoge zemlje tokom karijere i mnoge klubove, ali ovo je bilo nešto sasvim drugačije i nešto što će mi ostati u pamćenju do kraja života.

Kroz ovo iskustvo sam saznao i gdje žive najljubazniji ljudi na svijetu", napisao je vezista na svom facebook profilu.

Iako su bili protiv toga, uspio je sa čelnicima kluba dogovoriti rastanak i uskoro će se vratiti kući.

Sada će krenuti u nove izazove i biće zanimljivo vidjeti njegovi novi izbor. Iza sebe ima bogato iskustvo, kako u Premijer ligi, tako i u inostranstvu, te sigurno još mnogo toga ima za pokazati. Poznat je kao veliki profesionalac, koji na terenu uvijek ostavlja posljednji atom snage, pa ne čudi što je u gotovo svakom klubu bio cijenjen, kako kod trenera, tako i navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U inostranstvu je nastupao i za holandsku Rodu, NEC Nijmegen, Fortunu, Maastricht, austrijski Lustenau, grčku Larisu, latvijsku Rigu, te armenski Pyunik iz Yerevana.

Sa Pyunikom je bio i prvak Armenije, dok je u BiH osvojio trofej Kupa sa FK Radnik u sezoni 2015/16, što je bio historijski uspjeh za ovaj klub, danas člana Prve lige RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi