Koga premijerligaši mogu dovesti: Na radaru bivši reprezentativci, te još neka poznata imena

Transferi su mogući i poslije prelaznog roka uz jasno pravilo

Koga premijerligaši mogu dovesti: Na radaru bivši reprezentativci, te još neka poznata imena

S. Mlaćo
Peto kolo Premijer lige naše zemlje igra se ovog vikenda, a premijerligaši se i dalje pojačavaju.

Zrinjski je tako danas potvrdio dolazak moldavskog internacionalca Denisa Marandici, a prije toga je stigao Nigerijac Abdul Musa Zubairu (23).

Prelazni rok u Premijer ligi je jučer završen, no klubovi još uvijek mogu dovesti nogometaše sa slobodnim papirima.

Pravilnik o transferu igrača Premijer lige ostavio je mogućnost klubovima da nakon 12. avgusta mogu svoje redove pojačati, ali pod posebnim uslovima.

Drugim riječima, klubovi još uvijek mogu pojačati svoje redove, ali samo sa igračima, bilo domaćim ili inostranim, kojima je ugovor sa prethodnim klubom istekao ili je raskinut, prije kraja registracijskog perioda, odnosno prelaznom roka.

Na tržištu ima nekoliko zanimljivih imena.

Oglasi

Slobodan je npr.sjajni golman Širokog Brijega iz prošle sezone Dario Miškić (26).

Miškić je pružao sjajne partije, a iako su se pojavile informacije da je rekao 'zbogom' nogometu, on je potvrdio da je u potrazi za angažmanom.

Bez kluba je i iskusni napadač Ermin Zec (34) kojem je na kraju sezone istekao ugovor sa FK Željezničar, ali i iskusni Haris Dilaver (32). Dilaver je posljednji angažman imao na Malti, a ovog ljeta povezivao sa se sa NK GOŠK, no nije došlo do dogovora.

Slobodan je i sjajni vezista Adnan Šećerović (30) koji je ovog ljeta raskinuo saradnju sa FK Sarajevo.

Sa nekoliko klubova iz naše zemlje povezivao se i defanzivac Rijad Sadiku (22). Sadiku je posljednji angažman imao u FK Rudar Prijedor, a u međuvremenu je bio blizu potpisao za jedan klub u Rumuniji.

Oglasi

Prema zvaničnim informacijama slobodan je i Haris Handžić (32).

Handžić iza sebe ima bogato iskustvo kako u Premijer ligi, tako i inostranstvu, a posljednji angažman imao je također u Rudaru, koji od naredne sezone nastupa u Prvoj ligi.

Od poznatih imena vrijedi istaći i nekadašnjeg bh. reprezentativca Avdiju Vršajevića (36), koji je trenirao sa NK TOŠK kako bi održavao formu, no još uvijek je bez kluba.

Sa FK Željezničar, ali zanimljivo i sa FK Sarajevo, povezuje se još jedan bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović (35).

Zukanović je u Sarajevu, posljednji klub mu je bio turski Karagumruk. Nastupao je i u Italiji, Saudijskoj Arabiji, Belgiji, Austriji...

Za reprezentaciju BiH upisao je 38 nastupa.

Moguć je naravno dolazak i nogometaša iz inostranstva, a sa Tuzlom City se povezuje napadač iz Gane Raphael Dwamena, 26-godišnjak koji je jedan dio karijere proveo i u španskoj La Ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji angažman imao je u Švicarskoj. U Španiji je bio član Levantea i Zaragoze.

Ugovor sa FK Sarajevo uskoro bi trebao potpisati 19-godišnji ofanzivac Matija Krivokapić, mladi reprezentativac Crne Gore koji je u srijedu sa tribina Bilinog polja pratio meč FK Sarajevo – FK Tuzla City (1:5).

Top Komentari

SarajFK
Mozemo dovoditi samo olos i smece koje ne zeli bas niko pa na kraju zavrse kod nas u nasoj septickoj jami zvanoj plbih. Mi cak i kada imamo mogucnosti da dovedemo kvalitetna pojacanja, ne znamo to uraditi jer smo glupi. Evo konkretno moje FKS za sportskog direktora PONOVO postavi seljacinu iz doboja kod kaknja i sta onda drugo ocekivati nego da ti taj seljacina dovede otpatke koji nisu u stanju sakupiti minute ni u drugim ligama madjarske belgije hrvatske itd. Ostali , svi osim zrinjskog, su 100 puta gori od nas. Nek nam je Bog na pomoci.
4 2
Husrefbeg22
Mozda bi nam Zukanovic dobro dosao u odbrfani ali i onaj golman Miskic. Dizdarevic u prosjeku prima 2 gola po utakmici. Drugim rijecim arupa na golu. Svaki sut protivnika na gol zavrsi u mrezi.. Odbrana nikakva a napad kilav. Osim posjeda lopte druge nista i ne znaju. Treba im 10 sansi d apostignu jedan gol.. Predlazem Dudicu da u buduce ne srlja u beskorisn enamade vec da pojaca odbrfanu i brani gol a ako sta bude iz koje kontre dobro je. Tako i Tuzla igra. Samo dobra odbrana vodi do dobrog rezultata.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi