Ado Den Haag pobjedom pobjegao iz opasne zone

Eredivisie, 25. kolo

Ado Den Haag pobjedom pobjegao iz opasne zone

Prva utakmica 25. kola najelitnijeg fudbalskog ranga Holandije između Den Haaga i G.A. Eagles ponudila je zanimljiv nogomet, a na kraju u utakmici u kojoj je viđeno pet gola slavio je domaćin rezultatom 3:2.

Sve je po Den Haag krenulo idealno nakon što je Van Duinen već u 5. minuti domaći sastav doveo u vodstvo. Samo šest minuta kasnije novu radost domaćim navijačima pripredio je Bakker koji je na asistenciju Holle udvostručio vodstvo Haaga.

Sredinom prvog poluvremena gosti su smanjili na 2:1, ali je strijelac ponovo bio fudbaler domaćina. Zuiverloon je u 23. minuti utakmice pogodio vlastitu mrežu.

Scenario sa početka utakmice svoju reprizu doživio je početkom drugog poluvremena, a ponovo je domaćim fudbalerima za novi gol bilo potrebno jako malo vremena. Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Alberg je svojim pogotkom vratio Den Haagu dva gola prednosti.

Do kraja susreta gosti su uspjeli doći do svog drugog gola, a strijelac je bio Kolder u 73. minuti utakmice, samo minut nakon što je ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 25. kolo:
Den Haag - G.A. Eagles 3:2 (Van Duinen 5, Bakker 12, Alberg 53 / Zuiverloon (AG) 23, Kolder 73) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.