Ado Jahić pronašao klub, ostaje u Bosni i Hercegovini?
Ado Jahić je prošao pripreme u Antaliji sa FK Sarajevo, što je bio plus u njegovim pregovorima za novi angažman

Karijeru vjerovatno nastavlja graditi u našoj zemlji

Ado Jahić pronašao klub, ostaje u Bosni i Hercegovini?

Mladi veznjak Ado Jahić je ove zime putovao sa ekipom FK Sarajevo na pripreme u Antaliju. Nakon obavljenih priprema, stručni štab bordo tima je, međutim, odlučio da Sarajevu nisu potrebne njegove usluge.

Ipak, ovaj 21-godišnjak će po svemu sudaći ostati u Bosni i Hercegovini i tu graditi svoju karijeru.

Naime, pojavile su se špekulacije da je Ado Jahić jako blizu sklapanja saradnje sa federalnim prvoligašem Jedinstvom iz Bihaća, a to nam je potvrdio i trener ove ekipe Vlado Jagodić.

"Nama je su u ovom trenutku potrebni igrači, znate šta se dešava u Jedinstvu. Iskreno, ja sam čekao našeg Halavaća, koji je sličan tip igrača, ali je on odlučio da ne ostane. Zbog toga smo krenuli tražiti pojačanje i to bi mogao biti Ado Jahić. On posjeduje kvalitet, a što je još važnije spreman je jer je prošao pripreme sa Sarajevom. Nama je bilo važno i da igrač prihvati uslove koje mi možemo ponuditi, a on je bio spreman na to", istakao je trener Jedinstva za SportSport.ba, pa dodao:

"Trenutno se nalazi na nekom probnom radu, igraće poluvrijeme danas ovdje u Karlovcu, ali su velike šanse da će ostati. Razgovarao sam i sa Husrefom Musemićem o ovom igraču i sa drugim ljudima iz Sarajeva, odlično je što nam njegovi papiri neće praviti problem. Inače, čuo sam dosta toga dobrog o njemu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ekipa Jedinstva je otputovala u Karlovac na pripreme, a danas će odigrati prijateljski susret protiv Duge Rese.

Kada je Ado Jahić u pitanju, riječ je o 21-godišnjem veznjaku koji je nastupao za ekipu Southern Illinois University Edwardsville u američkoj univerzitetskoj NCCA ligi, a svojevremeno je nastupio i za U17 reprezentaciju naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Sace zrinjski njega maznuti Jedinstvu ispred nosa... ipak je prosao pripreme sa Sarajevom, njim dosta
3 1
vanja8
Cudi me da ga Zrinjski nije uzeo...?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi