NK Osijek zaradio milione na reprezentativcu BiH: Adrian Leon Barišić ima novi klub!
Foto: T.Hebib, SportSport.ba

Posao od tri miliona eura

NK Osijek zaradio milione na reprezentativcu BiH: Adrian Leon Barišić ima novi klub!

Midhat Šljivak

Adrian Leon Barišić (22) napušta Osijek, a karijeru će novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine nastaviti u redovima švicarskog velikana Basela. Posao je vrijedan tri miliona eura.

Novi član reprezentacije Bosne i Hercegovine Adrian Leon Barišić konačno je napravio dugo čekani transfer. On će karijeru nastaviti u Šivarskoj i to u redovima velikana Basela.

Osijek i Basel su dogovorili transfer od tri miliona eura, a 22-godišnji defanzivac će transfer realizovati u narednoj sedmici.

Barišić se u proteklom periodu povezivao s brojnim klubovima. Imao je pozive iz Fiorentine, Dinama, no na kraju je Basel pobijedio u trci za njegov potpis.

Adrian Leon Barišić je rođen u Njemačkoj. Karijeru je počeo u splitskom Hajduku, a zatim je igrao za Dinamo Zagreb i Split.

Oglasi

Član Osijeka je od 2018. godine. Bio je na kratkoj posudbi u Frosinoneu, a po povratku je postao neizostavan član prve postave ovog tima.

Prošao je stameni štoper i omladinske kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za njega nije bilo doleme za koga će igrati, a kao nagrada za sjajne nastupe stigao je poziv i u A tim.

Debitovao je 22-godišnjak u meču s Portugalom, a zatim je nastupio i protiv Luksemburga i definitivno se radi o momku pred kojim je svijetla budućnost.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba napomenuti da švicarski velikan navodno želi i fudbalera Željezničara Josepha Amoaha. To bi svakako bio još jedan sjajan posao, no vidjet ćemo šta će se desiti u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi