Adriano golčinom presudio Valenciji

Barcelona upisala nova tri boda

Adriano golčinom presudio Valenciji

Edmir Škorić

U derbi susretu trećeg kola španske Primere Barcelona je na Nou Campu, minimalnim rezultatom 1:0, savladala Valenciju. Presudio je majstorski pogodak Adrijana.

Barcelona je i u trećem susretu bila sigurna. Nakon pobjeda nad Real Sociedadom i Osasunom, izabranici Tita Vilanove na Nou Campu su savladali Valenciju, te tako zaboravili poraz u finalu Španskog superkupa od ljutog rivala Real Madrida.

 

Katalonci su večeras na suprotnoj stani imali poprilično jaku momčad iz Valencije, koja je u prošlom kolu neporažena napustila Santiago Bernabeu.

 

Iako je Barcelona bila daleko nadmoćnija u svim segmentima igre, kako u posjedu lopte (67-33), tako u broju udaraca na gol (12-4, 7-0 u okvir)... Izostala je večeras realizacija, pogotovo Lionela Messija, no i takva Barcela može slaviti nad Valencijom.

 

Presudio je fantastični pogodak Adriana iz 23. minute, Upravo Messi mu je dodao loptu, Brazilac povukao po lijevoj strani, primakao se šesnaestercu i snažno opalio po loptu, koja se odjednom našla iza leđa Diega Alvesa.

 

Barca je sada na vrhu s 10 bodova, a tri manje imaju Malaga i Rayo Vallecano, dok je Valencia ostala na dva boda, osvojena u prva dva kola.

 

 

Primera, 3. kolo:

Barcelona - Valencia 1:0 (Adriano 23)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.