Adžem: Borac je neugodan, ali naš jedini cilj je pobjeda

Trener Željezničara pred Borac

Adžem: Borac je neugodan, ali naš jedini cilj je pobjeda

S. Mlaćo

Admir Adžem na klupi Željezničara nakon tri odigrana kola ima dvije pobjede i jedna poraz.

Plavi će sutra u derbi susretu 4. kola Premijer lige BiH ugostiti Borac iz Banja Luke koji igra sjajno u dosadašnjem dijelu sezone.

Na današnjoj press konferenciji Adžem je govorio o očekivanjima u subotnjem meču.

"Sutra nas očekuje prva derbi utakmica i to sa protivnikom s kojim nismo imali priliku igrati prošle sezone. Drago nam je što su se vratili tamo gdje im je mjesto, a očekuje nas teška utakmica. Borac ima dobru atmosferu, grad se podigao i znamo da imaju dosta iskusnih igrača. Dobro su složena ekipa, imaju neugodnih igrača, pogotovo bočnih, međutim, znamo da i mi imamo kvalitetna riješanja. Naš cilj je pobjeda i osvajanje tri boda", kazao je Adžem.

"Bitno je da ja znam šta mi radimo. Došao sam dan pred prvenstvo i poznavajući raspored koji imamo pokušao dobiti prva tri kola što više informacija o svakom igraču. Svaki trener u ekipi želi što više polivalentnih igrača, ovdje nema laganih utakmica i utakmica protiv Viteza je bila teška jer je protivnik došao sa namjerno da se odbrani bez velikih aspiracija prema našem golu. Filozofija Željezničara je stvaranje igre, prije ili kasnije mi smo to morali uraditi. To nije lagan posao, ali ako želimo korak za Evropom to moramo početi", dodao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjestan je trener Plavih da ga čeka težak zadatak, a prokomentarisao je Slavka Petrovića.

"O mom prethodniku ne želim da govorim. Svako je radio kako smatra da je najbolje i onako kako najbolje zna. Vidim napredak iz treninga u trening i posla se ne bojimo", jasan je bio Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi