Nakon remija u Skoplju

Adžem: Htio sam utakmicu riješiti u prvom poluvremenu

Fudbaleri Željezničara su u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige remizirali sa makedonskim Metalurgom odigravši 0:0.

Već treću utakmicu u Evropi Plavi su završili bez primljenog gola i u Sarajevo se vraćaju sa pozitivnim rezultatom.

"Utakmica je bila tvrda, sa dosta trke, međutim ne mogu biti zadovoljan. Ja sam htio riješiti utakmicu u prvom poluvremenu, ali morat ćemo drugo poluvrijeme odigrati u Sarajevu", rekao je Admir Adžem, šef stručnog štaba Željezničara, po završetku utakmice protiv Metalurga. 

"Na borbenosti im ne mogu zamjeriti mojim igračima. Mislim da su dali svoj maksimum u tom segmentu, međutim, na neke igrače sam malo ljut jer sam od njih očekivao malo više mirnoće. Prije svega to su ovi malo iskusniji igrači koji moraju donijeti tu prevagu. Nadam se da će u revanšu oni biti ta prevaga koja je ovaj put zakazala", istakao je stručnjak Plavih. 

Kapiten Željezničara Srđan Stanić zamijenjen je početkom drugog poluvremena, a Adžem je na press-konferenciji objasnio da se nije bilo riječ o povredi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije u pitanju nikakva povreda, niko nije povrijeđen. Nisam bio zadovoljan njegovom igrom kao ni igrom ovih ostalih igrača koje sam zamijenio. Pokušao sam unijeti malo živosti, i ovi igrači koji su ušli su to i uspjeli. I sada ću morati dobro razmisliti ko će u revanšu početi utakmicu", kazao je Adžem.

Šef stručnog štaba Željezničara nije želio reći da li je konkretno mislio na igru mladog Nuspahića koji je zamijenio Srđana Stanića, ali je na kraju ponovo potvrdio da su svi koji su ušli u igru zadovoljili i

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.