Željo sutra s Čelikom

Adžem: Kriza je neminovna, važno je da traje što kraće

Fudbaleri Željezničara sutra će protiv Čelika odigrati meč 22. kola Premijer lige. Nakon poraza od Zrinjskog prioritet je prikazati bolju igru nego u Mostaru.

"Poslije poraza koji nas je pogodio jer nismo bili na nivou sutra imamo priliku da brzo popravimo sliku. Treba nam da odigramo brzo, agresivno i da ostvarimo pobjedu", priča trener Admir Adžem.

Koliko će problem predstavljati neigranje dva standardna stopera?

"Vjerujem da će zamjene biti dostojne. Trebamo ući u utakmicu ozbiljno bez obzira na lošu poziciju Čelika. Pristup je najbitniji i da se vratimo u seriju", kazao je Adžem i dodao da je ekipu poremetilo malo i što je utakmica sa Zrinjskim bila odgođena.

"Nezgodno je jer smo tri dana više iščekivali utakmicu, ali bez obzira na to nismo najbolje reagirali protiv Zrinjskog. Svakako ni u Sarajevu ne bi imali dobre uslove za treniranje. Nismo išli toliko daleko da razmišljamo kakav bi nam raspored donijelo da smo ostali lideri jer svakako moramo igrati dvije utakmice sa svima. Najbitnije je ići meč po meč, sutra je dakle najbitnije razmišljati o Čeliku. Svakakvih će rezultata biti, svi upadnu u krizu, ali je važno da ta kriza traje što kraće."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novinarima na pressu obratio se i Vojo Ubiparip.

"Meč sa Zrinjskim nas peče ne zbog bodova već igre. Mi igrači smo između sebe porazgovarali i vidjeli gdje smo griješili. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi