Trener Plavih nakon poraza

Adžem: Osmanković je ostao plakati u svlačionici

U okviru 2. kola bh. šampionata Željezničar je doživio poraz na gostovanju kod Mladosti. 

Na stadionu u Doboju kod Kaknja, izabranici Edisa Mulalića su danas očitali nogometnu lekciju sarajevskom klubu koji je na kraju poražen rezultatom 2:1. 

Nakon utakmice pred mikrofone je stao Admir Adžem. 

''Prvo poluvrijeme i početak utakmice odigrali smo zaista sramno. Ne znam šta je razlog onako sramne igre. Znali smo šta nas očekuje ovdje, kakva nas ekipa čeka, međutim da bi igrao fudbal moraš imati nešto... a većina mojih igrača to danas nisu imali, jer nije bilo lako igrati, jer nije isto igrati na 0:1 u petnaestoj sekundi, a onda brzo i na 0:2 i nažalost mi nismo pokazali karakter'' rekao je trener Željezničara Admir Adžem na pressici nakon susreta, a potom dodao: 

''U drugom poluvremenu smo pokazali taj karakter. Uradili smo sve što je u našoj moći da preokrenemo taj rezultat i u drugom poluvremenu čestitat ću na trci, borbenosti. Željezničar je klub u kojem se nešto ovako ne smije desiti.'' 

Osvrnuo se kratko i na blijedu partiju Kemala Osmankovića. 

"Osmankoviću ne zamjerim ništa. Ne samo njemu, već i ostalim mladim igračima koji su nastupili. Isti taj Osmanković je protiv GOŠK-a bio najbolji. Njemu je najteže, ostao je plakati u svlačionici..." 

Jedno od pitanja za Adžema odnosilo se i na Samira Bekrića koji i dalje nije s prvim timom. 

"O Bekriću neću da pričam. Nije ni mjesto ni vrijeme za to." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon pobjede protiv Goška i poraza protiv Mladosti, ekipa Željezničara će u trećem kolu ugostiti Vitez.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi