Mladost za sedam minuta razbila Želju!

Sjajna igra i zaslužena pobjeda

Mladost za sedam minuta razbila Želju!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Mladosti pobijedili su Željezničar s 2:1 u susretu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su Plavi s Grbavice u ovaj meč ušli kao blagi favoriti na terenu su stvari izgledale potpuno drugačije i Mladost je dominantno došla do tri boda u ovom meču.

Već u 13. sekundi domaći su poveli. Veliku grešku odbrane Željezničara koristi Milivoje Lazić i pogađa za 1:0.

Nije se radost domaćeg tima ni stišala kada su došli i do drugog gola. Arežina je fantastično uposlio Aganspahića za prednost od 2:0.

Nije Mladost prestala s napadima ni nakon drugog gola. Željo je igrao katastrofalno, redale su se šanse pred golom Vedrana Kjosevskog i imali su nekoliko šansi da dodatno povećaju prednost.

Arežina je pogodio i prečku, Šišić je promašio situaciju jedan na jedan, a Željezničar  je na drugoj strani imao pokušaje preko Zakarića i Ramovića, ali se do kraja prvog dijela rezultat nije mijenjao (2:0).

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Ekipa Edisa Mulalića je prepustila sredinu terena Željezničaru, koji međutim nije uspijevao da stvori pravu šansu.

Ipak, u 84. minuti Željo je uspio da se vrati u meč. Zeba je ubacio, a mladi Kemal Osmanković koji pogađa glavom za smanjenje rezultata na 2:1.

Pokušaja je do kraja na obje strane bilo. Međutim, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Mladost.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Mladost - Željezničar 2:1 (Lazić 1', Aganspahić 7' / Osmanković 84')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Karahmet, Isaković.

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Stanić, Zakarić, Zeba, Radinović, Osmanković, Projić.


 



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi