Trener Željezničara nakon pobjede nad Borcem

Adžem: Pjesma u svlačionici je važnija od tri boda

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara i Borca danas su odmjerili snage na stadionu Grbavica, a Plavi su nakon preokreta slavili 2:1, te upisali treću pobjedu u ovoj sezoni.

U prvom poluvremenu gosti su više pokazali, dok su Plavi bili bezidejni. Ipak, ulazak iskusnog Saše Kajkuta donio je potpuni preokret i tri boda su ostala na Grbavici.

Na press konferenciji poslije meča medijima se obratio Admir Adžem, koji se i ovaj meč u zvaničnom zapisniku zbog neposjedovanja UEFA Pro licence vodio kao pomoćni trener.

"Meni je drago što je ovo bila jedna od ljepših utakmica. Da bi bila dobra utakmica morate imati dobrog protivnika, a mi smo imali takvog. Moj stručni štab je dobro analizirao Borac, znali smo odakle prijeti opasnost i pored svega toga primimo pogodak iz slobodnog udarca. Nakon prvog poluvremena bio sam zadovoljan svime osim rezultatom. U svlačionici smo se stiskli i rekli da možemo dati tri gola, ali smo se malo prevarili. Dali smo dva i mirno priveli utakmicu kraju. Bitno je da znamo šta hoćemo i znamo da imamo dosta dobru ekiipu. Čestitam mojim momcima na zalaganju i trudu, te se zahvaljujem navijačima na podršci. Najvažnija su tri boda i pjesma u svlačionici. To je mnogo važnije od tri boda. Ovog Želju će biti teško sahraniti jer će Željo i kod 0:2 ići na pobjedu", kazao je Adžem.

O iskusnom Saši Kajkutu Adžem kaže.

"Čestitam Saši na debiju i prvijencu. Ušao je upravo zbog ovoga", kaže Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Dženanu Zajmoviću koji je u svom debiju zaradio ovacije Grbavice Adžem kaže.

"Zadovoljan sam svim igračima, pa i Zajmovićem", jasan je bio Željin šef struke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi