Debi iz snova za Kajkuta, Zec za pobjedu protiv Borca

Trijumf Plavih na Grbavici

Debi iz snova za Kajkuta, Zec za pobjedu protiv Borca

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Borac s 2:1 u susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je od samog početka napao Borac. Veliku šansu na otvaranju je imao Jadranko Bogičević koji iz dobre pozicije šutira pored gola.

Pravi šok za domaće navijače uslijedio je u 16. minuti kada su gosti poveli s 0:1. Sjajno se u kaznenom prostoru nakon prekida snašao Boris Raspudić, te je pogodio za vodstvo Banjalučana.

Do kraja prvog tima pirova incijativa Plavih koji su u samom finišu imali dobru šansu za poravnanje. Ipak, udarac Zebe sa gol-linije izbacuje Mahir Karić.

Gosti su na odmor otišli vodstvom od 0:1, ali je u nastavku domaći tim stigao do preokreta. Prvo je u 62. minuti Saša Kajkut na debiju u prvom kontaktu s loptom pogodio za 1:1, da bi sedam minuta kasnije Asim Zec pogodio za 2:1 i potpuni preokret.

Do kraja utakmice Željezničar bez većih problema zatvara sve prilaze golu. Iako su gosti pokušali nekim izmjenama da dođu do promjene rezultata, to im nije uspjelo, te je do kraja ostalo 2:1 za Željezničar.

Ovo je izabranicima Admira Adžema treća pobjeda ove sezone, dok je Borac nakon dvije pobjede upisao i drugi uzastopni poraz.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Željezničar - Borac 2:1 (Kajkut 62', Zec 69' / Raspudić 16')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zajmović, Zeba, Nikolić, Osmanković.

Borac: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Mirković, Guberac.





Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi