Željezničar na krilima Vranješa savladao Radnik

Adžem: Psihološki preteška utakmica

Fudbaleri Željezničara bili su nadomak sigurnog trijumfa protiv Radnika u 3. kolu Lige za prvaka, ali su onda svi na Grbavici svi morali strepiti. Da je bilo 3:0, već na poluvremenu bi vjerovatno bilo riješeno pitanje pobjednika, ovako Radnik je smanjio u nastavku, a imao je i još nekoliko izglednih prilika.

"Bila je utakmica zanimljiva. Prvo poluvrijeme proteklo u dobrom tempu, dobro smo ušli, na vrijeme zabili golove. U drugom je Radnik zaigrao bolje i stavio nas u probleme, ali smo uspjeli doći do vrijednih bodova što je u ovom trenutku najbitnije", kazao je Adžem.

U posjednjih 20 minuta Željo je jako malo efektivno igrao. Po oduzetoj lopti odmah bi je predavao protivniku, izbijao. Na kraju nekoliko igrača imalo je grčeve.

"U pravu ste, na tome radimo konstantno, mada treba imati u vidu da smo u specifičnoj situaciji. Lakše je uvijek igrati ekipama koje su rasterećene pa je i psihološki ovo bila teška utakmica. Dosta naših igrača žalilo se na umor, imali su grčeve. Mijenjali smo poglogu za trening, pa je možda i to razlog, ali svakako da trener mora biti zadovoljan kada se to desi, jer znači da su igrači dali sve od sebe."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gostujući trener Mladen Žižović nije bio razočaran.

"Slabo smo ušli u duel, a kvalitet Vranješa pomogao je da Željo bolje otvori utakmicu. Kasnije smo uspjeli malo vratili, ali poslije gola vrlo malo se efektivno igralo. Volio bih da u budućnosti svi imamo bolje terene i da što više ekipe teže igri, kako bi što više dobrih igrača izlazilo iz Premijer lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Uvijek isto...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti