Trener Željezničara priznaje

Adžem: Široki je bio bolji, nagrađeni smo zbog zalaganja

Kao što Vitas Gerulaitis ni od koga ne gubi 17 puta zaredom, tako ni Široki ni od koga ne gubi četiri puta u nizu.

Željo je nakon tri vezane pobjede protiv ljutog rivala osvojio samo bod, ali način na koji su to ostvarili rijetko je viđen u fudbalu - golom golmana Vedrana Kjosevskog u sudijskoj nadoknadi.

Želji se tako vratilo milo za nedrago nakon prokockanih 3:0 protiv Zrinjskog, iako je pružio očajnu igru.

"Široki Brijeg je bio bolja ekipa. Nismo im uspjeli parirati u sredini gdje su pravili višak. Na kraju morali smo sve gurnuti u napad i nagrađeni smo golom zbog zalaganja. I prošle utakmice sa Širokim su bile neizvjesne, ako je neko mislio da ćemo lagano dobiti, prevario se. U redu, imali smo loš dan, ali idemo dalje. I dalje smo u borbi za dva trofeja", kaže trener Admir Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov kolega Goran Sablić ne osjeća se prozvanim jer njegov tim nije slavio uvjerljiv trijumf.

"Tokom cijelog tjedna smo se dobro pripremali. Imali smo dobar plan koji smo do završnice sprovodili. Desila se pogreška zbog koje sam razočaran jer smo zaslužili tri boda", kazao je Sablić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti