Nevjerovatan gol Kjosevskog za veliki bod Željezničara
Razočaravajuća igra domaćih pred poprilično ispunjenim stadionom

Tim sa Pecare odnio bod

Nevjerovatan gol Kjosevskog za veliki bod Željezničara

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u derbi meču 4. kola Lige za prvaka ugostio Široki Brijeg, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (1:1).

Nakon mirnog uvoda u meč Željezničar je prvi imao šansu. Igrala se 14. minuta kada udarac Zajmovića iz dobre pozicije brani Bandić.

Uzvraćaju gosti sa Pecare sedam minuta kasnije. Dino Ćorić bježi odbrani Željezničara, ali u ključnom trenutku loše šutira i prebacuje gol.

Igrao je Široki otvoreno i bili su bolji tim u prvom dijelu. Željo je sa druge strane povremeno prijetio, a u 36. minuti lukav pokušaj Ramovića hvata Bandić.

U 36. minuti hladan tuš za domaće. Fantastičnu akciju odigravaju gosti, Dino Ćorić ubacuje za Bagarića, a napadač tima sa Pecare pogađa za prednost od 0:1.

Mogao je Široki na odmor i sa dva gola prednosti jer su u 41. minuti imali zaista odličnu šansu. Lošu reakciju odbrane Želje koristi Begonja, ali njegov šut sa gol-linije izbacuje Graovac.

Prvo poluvrijeme završava novom šansom za Bagarića, ali ovog puta napadač gostiju šutira preko gola.

Željo je u nastavku krenuo nešto ofanzivnije, ali prave šanse nisu mogli stvoriti. Imao je dobar pokušaj Ubiparip na otvaranju drugog dijela, ali je šutirao loše iz dobre pozicije.

Široki je sa druge strane opasno prijetio iz kontri, a u dva navrata je Kjosevski spašavao gol Željezničara nakon udaraca Barabana i gotovo svaki napad gostiju bio je velika opasnost po gol Plavih.

Do kraja Željezničar nije napravio ništa. Jalovi su bili napadi izabranika Admira Adžema nisu donijeli ništa pred golom gostiju, ali su domaći došli do jednog boda. Nevjerovatan gol u nadoknadi meča postigao je golman Vedran Kjosevski sa 60 metara za konačnih 1:1.

Liga za prvaka, 4. kolo:

Željezničar - Široki 1:1 (Kjosevski 90+3'Bagarić 36')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Ramović, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Hadžić, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bandić, Matić, Barišić, D.Ćorić, Baraban, Ćorluka, J.Ćorić, Begonja, Bralić, Bagarić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi