Adžem: Teren će biti problem, svjesni smo da nam neće biti lako

Željezničar spreman za duel sa Slobodom

Adžem: Teren će biti problem, svjesni smo da nam neće biti lako

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara drugi dio sezone u Premijer ligi otvorili su pobjedom nad Krupom 4:2. Plavi su pružili efikasnu partiju i ostali na prvom mjestu, a već u subotu ih očekuje duel sa tuzlanskom Slobodom.

Sloboda se u više navrata pokazala kao neugodan rival za Plave, ali na Grbavici razmišljaju samo o novoj pobjedi. Svjesni da će teren biti u veoma lošem stanju, međutim Admir Adžem, šef struke, te prvotimac Siniša Stevanović, bili su jasni na današnjoj press konferenciji održanoj u Plavom salonu.

"Sutra nas očekuje ekipa koja je u zimskom prelaznom roku pretrpjela dosta promjena. U prvenstvo su ušli sigurnom pobjedom i sigurno da će rasterećeni doći na Grbavicu, te pokušati pokvariti naše planove, a oni su tri boda. Nadam se da ćemo spremni ući u utakmicu koja je jako bitna i jako je bitno da pokažemo karakter, želju i htjenje. Stojan Vranješ ima zdravstvenih problema i danas ćemo vidjeti situaciju sa njim, dok problema sa preponama ima i Denis Žerić. Ostali igrači su svi u pogonu, kazao je Adžem.

"Sloboda je nezgodna ekipa, to se pokazalo u posljednjih nekoliko susreta. Kad god sam nešto najavio otišlo je u kontru, sada nek se ponovo ispriča priča sa otvaranja istočne tribine", istakao je Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teren će nam zadati dosta problema, ali nadam se da ćemo uspjeti postići pogotke što bi nam bilo dovoljno za ono što želimo, a to je tri boda. Da će biti lako, sigurno neće", dodao je Adžem. 

Meč na Grbavici počinje sutra u 14:30 sati, a za ovaj meć će biti otvorene sve tribine, dok prodaja ulaznica počinje sutra od 10 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Biće klizanja, padanja i penala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije