Trener AEK-a uzeo dres, vinuo se u zrak, a kada su vidjeli šta piše na dresu svi su počeli plakati
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Almeidu savladale emocije

Trener AEK-a uzeo dres, vinuo se u zrak, a kada su vidjeli šta piše na dresu svi su počeli plakati

Endin Čaušević

U šokantnoj utakmici koju smo gledali večera su Atini zagrebački Dinamo je remizirao protiv AEK-a (2:2) u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka i oprostio se od ovog takmičenja. AEK je do gola za plasman u play-off došao u 100. minuti, a kada je sudija svirao kraj u centru pažnje našao se trener grčkog tima Matias Almeida kojeg su savladale emocije.

U prvom meču koji se igrao u utorak AEK je nakon preokreta slavio sa 2:1 i već tada su mnogi otpisali Dinamo. No, Modri su večeras pokazali zube, ali jednostavno nisu imali dovoljno sreće.

Dinamo je uspio da utiša paklenu atmosferu u Atini jer je poveo sa 1:0 u finišu prvog dijela golom Šutala i vratio se u potpunosti u igru.

Prvak Hrvatske je u 65. minuti ponovo šokirao navijače AEK-a jer je poveo sa 2:0 golom Ljubičića i preokrenuo stvari u potpunosti u svoju koristi. Dinamo se branio i činilo se da ima mjesto u play-offu, a onda totalni raspad u sudijskoj nadoknadi.

AEK se uspio spasiti u 92. minuti kada je Araujo zabio gol za 1:2 i taj rezultat je vodio meč u produžetke, no grčki klub se nije zaustavio na tome.

Oglasi

U 10. minuti nadoknade sudija svira penal za AEK zbog igranja rukom jednog igrača Dinama, a onda drama. Livaković brani udarac Garcije, no na odbijenu loptu natrčao je Domagoj Vida i pogodio za 2:2, te poslao AEK u play-off.

Nakon što je sudija svirao kraj meča nastala je totalna ludnica na terenu i veliko slavlje igrača i stručnog štaba AEK-a.

No, u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Matias Almeida koji se nije mogao kontrolisati. Emocije su ga savladale nakon cijele drame, odgode utakmice i ubijenog navijača AEK-a koja se dešavala prethodne dvije sedmice.

Almeida je oduševio javnost u Grčkoj kada je uzeo dres AEK-a s imenom ubijenog navijača i na emotivan način je proslavio pobjedu nad Dinamom i plasman u play-off Lige prvaka. U tim momentima kamere su snimale navijače grčkog kluba, mnogima od njih su suze bile na licu.

max

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, u krvavim neredima koji su se desili 7. avgusta ove godine u Atini smrtno je stradao 29-godišnji Michalis Katsouri.

Uhapšeno je preko 100 navijača Dinama koji su učestvovali u okršaju, ali grčka policija još uvijek nije otkrila ko je ubica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi