Grci 'osjetili' Grbavicu, u centru pažnje Vranješ i Šabanadžović

AEK trenirao pred sutrašnji meč

Grci 'osjetili' Grbavicu, u centru pažnje Vranješ i Šabanadžović

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Nakon press konferencije u Plavom salonu, ekspedicija AEK-a odradili je i lagani trening na stadionu Grbavica.

Grci su djelovali veoma optimistično, no nije bilo 'velikih' izjava.

Svjesni su da će Velež biti silno motivisan, te da ulogu favorita u ovom dvomeču moraju opravdati na zelenom travnjaku Grbavice.

Trening su odradili svi nogometaši, a pažnju novinara privukao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje Ognjen Vranješ, ali i bh. internacionalac Anel Šabanadžović koji se upravo sa Grbavice vratio u AEK.

Podsjetimo, Šabanadžović je bio na posudbi u Željezničaru, dok je Vranješ sa AEK-om potpisao ugovor tek prije par dana, no odmah se našao u kombinaciji za sutrašnji meč.

Oglasi

Trening AEK-a pratio je i legedarni Refik Šabanadžović kojeg Grci mnogo cijene, te su poneki iskoristili priliku i za popularni 'selfie'.

Treningu je prisustvovalo i nekoliko novinara iz Grčke.

Milojević pohvalno o Veležu

“Igramo protiv Veleža, a na izvlačenju smo predpostavili da će to biti Velež. U prvom meču Velež je slavio rezultatom kojim jeste, no to je bilo zasluženo. Čestitam Veležu izlazak u Evropu nakon 33 godine. Nama je ovo prva zvanična utakmica, imamo dosta igrača koji su tek par dana sa nama, no mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Respektujemo Velež, pratio sam njihov put kroz bh. prvenstvo.

To je kvalitetna ekipa, disciplinovana, te sam čuo da klub raste. Drago mi je zbog toga. Što se tiče same utakmice, mi ne želimo govoriti o tome ko je favorit, te smo spremili na najbolji mogući način“, kazao je Milojević.

Kakvu utakmicu vi želite sutra, otvorenu ili zatvorenu?

“S obzirom da dolazimo iz pripremnog perioda, očekujem da svaku utakmicu budemo bolji od prethodne. Sigurno kolega Dudić i ja imamo planove za sutrašnju utakmicu, ali to je nevažno u ovom trenutku, jer to često ne ide u pravcu u kojem želite. Nadam se takmičarskoj, pravoj utakmici, te da budemo ti koji će pokušati igrati svoju igru. Ipak, dva su protivnika, ne zavisite sami o sebi. Želimo da rastemo iz utakmice u utakmicu“, dodao je Milojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije