Prvo skoči pa reci hop: AEK objavom na Instagramu ponizio Velež

Samouvjereni su Grci pred meč sa Mostarcima

Prvo skoči pa reci hop: AEK objavom na Instagramu ponizio Velež

S. Grebović

Velež i AEK sutra će na stadionu Grbavica od 20:30 odmjeriti snage u utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Grčka ekspedicija danas je čarter letom doputovala u Sarajevo, a u 19 sati obavit će i jedini trening pred utakmicu sa Rođenim.

Sa druge strane, Mostarci su već obavili trening na stadionu Grbavica nakon čega je Dudić i najavio ovaj meč.

"Davno sam rekao da je sutra utakmica za nas ustvari nagrada za sve što smo napravili. Ako je tako shvatimo, možemo biti pravi. Radi se o kvalitetnom rivalu, nema potrebe da iznosimo hvalospjeve, svi znate ko su oni. Mantalos i Garcia su dva igrača koja odskaču u toj ekipi, iako tu ima još dobrih igrača. Igrači smo sada pokazali kako AEK igra, igramo sa dobrom ekipom, ali nisu vanzemaljci“, rekao je između ostalog šef struke Rođenih.

Voljom žrijeba koji je održan prije par dana, pobjednik dvomeča Velež-AEK igrat će sa boljim iz dvoboja Elfsborga i Milsamija.

Prve utakmice trećeg pretkola na rasporedu su 5. augusta, dok će revanš biti odigran 12.og narednog mjeseca.

Ovdje ne bi bilo ništa sporno da grčki velikan u objavi na svom Instagramu nije izostavio Rođene.

Naime, oni su već najavili kako će u trećem pretkolu igrati protiv Šveđana ili Moldavaca, kao da uopšte ne moraju preskočiti prepreku zvanu FK Velež.

Za nadati se da će im se ova samouvjerenost obiti o glavu i da će ovo biti dodatni motiv više izabranicima Feđe Dudića u dvomeču sa višestrukim prvakom Grčke.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
AEK je veliki favorit, ali isto tako Velez nema sta da izgubi - nadam se da ce im Velez pokazati zube onoliko koliko je to moguce na osnovu kvaliteta ove nase PL / Rodjenim sutra puno srece i sve najbolje - nadam se da ce izvuci povoljan rezultat
43 2
Gari Garinča
Koji grci, klinac, palac. Nisu ni rođeni vesla sisali.
24 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi