Afellay napušta Barcelonu, Inter i Arsenal zainteresovani

Holanđanin višak u ekipi?

Afellay napušta Barcelonu, Inter i Arsenal zainteresovani

Ibrahim Afellay bi ovog ljeta mogao napustiti ekipu Barcelone nakon što su Katalonci poručili agentu ovog veznjaka da im više nisu potrebne njegove usluge.

Barcelona navodno želi prikupiti novac za dovođenje Javija Martineza, a jedan dio sredstava želi osigurati i podajom sjajnog Holanđanina. Za Afellaya su navodno najviše zainteresovani Arsenal i Inter, a pretpostavlja se da bi cifra od samo 6 miliona eura mogla biti dovoljna da Katalonce natjera na prodaju.

 

Ibrahim Afellay je u Barcelonu stigao u januaru 2011. godine te je u prvih pola godine ubilježio 28 nastupa za ovaj klub. Ipak povreda koljena  u protekloj sezoni ga je izbacila iz stroja, a mladi igrači poput Cuence i Tella su se probili u prvi tim te su dodatno pojačali konkurenciju na Afellayevoj poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Iako je Afellay ranije ovog ljeta izjavljivao da želi dokazati svoj kvalitet u Barceloni, izgleda da novi trener Katalonaca, Tito Vilanova nema mjesta u svojoj ekipi za ovog veznjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.