Afera trese NK Olimpija, šta se dešavalo na pripremama?

Uslijedile su suspenzije

Afera trese NK Olimpija, šta se dešavalo na pripremama?

S. Mlaćo

Pravi skandal trese redove NK Olimpija Ljubljana.

Naime, pojavile su se špekulacije da su trojica nogometaša ovog kluba imali seksualne odnose sa maloljetnicama tokom priprema ekipe na Bledu.

Sve se brzo proširilo i ova tema postala je glavna u slovenskim medijima.

Brzo se oglasio i klub čiji dres nose i bh. nogometaši Tomislav Tomić, te reprezentativac Almedin Ziljkić koji je nedavno stigao iz redove našeg prvaka Borca iz Banjaluke, ali u tom trenutku nije bio na pripremama s svojim novim klubom.

Za sada se ne govori o imenima nogometaša, no iz kluba su istakli da su neki fudbaleri suspendovani, no ne žele u javnost o njihovim imenima.

"U medijima su se počele pojavljivati ozbiljne optužbe u vezi s pripremama na Bledu. Želimo razjasniti da Olimpija najoštrije osuđuje takva navodna djela i da prema njima nema nikakvu toleranciju ako se dokaže da su istinite.

NK Olimpija Ljubljana izvještava da su neki fudbaleri Olimpije prekršili disciplinska pravila kluba, zbog čega su kažnjeni, tačnije suspendovani, u skladu sa disciplinskim pravilima i ugovornim obavezama.

Nadležni organi nas nisu obavijestili o prekršajima koje su mediji opisali. NK Olimpija Ljubljana nije odgovorna za procjenu krivice niti stvarnosti događaja. Ako budemo pozvani da učestvujemo, sarađivat ćemo sa svim raspoloživim sredstvima i informacijama", stoji u objavi slovenskog kluba.

Olimpija danas igra evropski meč protiv Birkirkare sa Malte, a da li će navedena afera ostaviti traga na ekipu, ostaje da se vidi.

Top Komentari

Nnmeer5
Ne radi se o Almedinu Ziljkicu, njegovo ime se spominje u tekstu jer se radi o klubu naseg igraca.. on s njima i nije bio na pripremama vec sa Borcem
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi