Almedin Ziljkić i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Olimpije
Foto: NK Olimpija

Napustio Borac

Almedin Ziljkić i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Olimpije · Zvanično

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Almedin Ziljkić od danas i zvanično više nije član banjalučkog Borca.

Borac večeras igra revanš prvog pretkola Lige prvaka na svom terenu protiv Cluja, a Marko Maksimović neće računati na Ziljkića koji je bio jedan od ponajboljih igrača ovog kluba.

Naime, Ziljkić je odlučio da napusti Borac i napravi iskorak u svojoj karijeri. Ovaj 25-godišnji fudbaler karijeru će nastaviti u Sloveniji i to u dresu Olimpije.

Olimpija je danas ozvaničila dolazak Ziljkića koji je s ovim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu.

Ziljkić je imao ugovor s Borcem na još godinu dana i jasno je da će bh. prvak dobiti obeštećenje za ovog igrača, a špekuliše se da se radi o čak milion eura kada se uračunaju svi bonusi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRQ5F2yj94x/[/instagram]

Oglasi

Bh. reprezentativac je u Borcu ostavio izuzetno dubok trag, te je posao jedan od miljenika navijača, a na press konferenciji prije nekoliko dana oprostio se od ovog kluba.

"Emotivan sam i svaki rastanak mi teško pada. Borac je od mene stvorio prvo čovjeka, pa onda igrača. Došao sam ovdje kad je klub igrao Prvu ligu RS-a, a sva obećanja koja sam dobio od čelnika kluba su ispunjena, nisu slagali nijednu riječ. Ovdje sam postao reprezentativac, osvojio sam titulu, dokazao se. Zahvaljujem se svima iz kluba na svemu što su mi pružili. Emotivan sam, sve ovo će mi veoma brzo nedostajati, ali došlo je vrijeme da se okušam u jačoj ligi, u Olimpiju idem kao šampion, nadam se da ću i tamo osvajati trofeje", rekao je Ziljkić.

Protekle sezone Ziljkić je u dresu Borca odigrao ukupno 33 utakmice i imao je učinak od devet golova i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Pored Borca sjajni krilni fudbaler u našoj zemlji je nastupao još za Slobodu i Tuzla City, a tokom karijere je nastupao još za Goricu, Novi Pazar, Donji Srem i Vojvodinu.

Almedin Ziljkić
Almedin Ziljkić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova
Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

PRESEDAN
Olimpija pekaru kruh ne plaća,a ne da za ovog plate
5 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Dok dodik sin i Vico podjele pare borca nece zapast ni dio ovog,ali to im je i bio cilj dok su na vlasti jos malo pa da preko borca uzmu kintu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi