Dvije ogromne senzacije na Afričkom kupu nacija: Mahrez i društvo idu kući, Komori piše historiju
FOTO: EPA

Aktuelni prvak razočarao

Dvije ogromne senzacije na Afričkom kupu nacija: Mahrez i društvo idu kući, Komori piše historiju

Haris Zilić

Vidjeli smo veliku senzaciju na Afirčkom kupu nacija koji se igra u Kamerunu.

Aktuelni prvak i branioc titule selekcija Alžira ide kući nakon grupne faze.

Alžirci su u trećem kolu grupe E poraženi od Obale Slonovače sa 3:1 i završili su kao posljednji u grupi sa jednim bodom.

Obala Slonovače je pobjednik grupe sa sedam bodova, a do drugog mjesta sa šest osvojenih bodova došla je Ekvatorijalna Gvineja koja je savladala Sierra Leone sa 0:1.

Sierra Leone je završila kao trećeplasirana u grupi E sa dva boda i tako će uz Sudan koji je u grupi D kao trećeplasirani imao jedan bod završiti među dvije najslabije trećeplasirane ekipe što je obradovalo Komori koji će iz grupe C ići dalje kao jedna od najboljih trećeplasiarnih ekipa nakon sinoćnje senzacionalne pobjede protiv Gane rezultatom 2:3

Dakle, od trećeplasiranih ekipa u osminu finala idu Zelenortska Ostrva, Malavi, Komori i trećeplasirana ekipa iz grupe F, a to će biti Gambija, Tunis ili Mali.

Ovome dodajmo da su u osminu finala plasman izborili selekcije Kameruna, Burkine Faso, Senegala, Gvineje, Maroka, Gabona, Nigerija, Egipta, Obale Slonovače, Ekvatorijalne Gvineje i sigurno će tu biti Gambija, Mali, Tunis iz grupe F, samo je pitanje u kojem rasporedu.

Top Komentari

celikze
Nije im dobar Vaha.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti