Spektakularno otvoren Afrički kup nacija, nagradni fond je pravo bogatstvo

Obala Bjelokosti upisala sigurnu pobjedu

Spektakularno otvoren Afrički kup nacija, nagradni fond je pravo bogatstvo

Samir Mlaćo

Večeras je i zvanično počeo Afrički Kup nacija, a po drugi put domaćin je Obala Slonovače. Desilo se to i 1984. godine, a branilac naslova je selekcija Senegala.

Obala Slonovače je večeras otvorila 34. izdanje, te odmjerila snage sa i Gvinejom Bisau i slavila sigurnu pobjedu. Na kraju je završilo

Već u četvrtoj minuti domaći su poveli. Strijelac je bio Fofana, a asistenciju upisao Kessije. Nastavili su domaći sa dominacijom u prvom dijelu, no ostalo je 1:0.

U drugom dijelu bez većih uzbuđenja do 58. minute kada Obala Slonovače dolazi na prag pobjede. Krasso je poslao odbijanac nisko po sredini gola i bilo je 2:0.

[twitter]https://twitter.com/ANCN23/status/1746283903021719997[/twitter]

Do kraja je ostalo 2:0.

Oglasi

U grupi sa ove dvije selekcije su još Nigerija te Ekvatorska Gvineja.

Upravo sutra igraju ove dvije selekcije od 15 sati, dok od 18 sati na programu je duel Egipta i Mozambika. Od 21:00 igraju Gana i Zelenortska Republika.

Treba istaći da je otvaranje zaista bila spektakularno i da su se u Obali Slonovače potrudili da svi uživaju u pravom spektaklu.

[twitter]https://twitter.com/ANCN23/status/1746249875795091884[/twitter]

Treba istaći da je nagradni fond povećan za 40 posto, te će pobjednik dobiti sedam miliona dolara. Finalisti će zaraditi 4 miliona, a polufinalisti 2,5 miliona. Svaki of četvrfinalista će dobiti 1,3 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti