Kodjia za pobjedu Obale Slonovače

Afrički Kup nacija

Kodjia za pobjedu Obale Slonovače

E. Škorić

Obala Slonovače je u prvom kolu grupe D Afričkog kupa nacija savladala Južnu Afriku sa 1:0.

Slonovi su bili favoriti i to su na terenu i pokazali. Slavili su minimalnu, ali vrijednu pobjedu i sa tri boda otvorili prvenstvo Afrike.

Gol odluke postigao je Kodjia u 65. minuti na asistenciju Gradela. Imao je sastav Obale Slonovače još nekolko šansi, ali je ostalo 1:0.

Glavne zvijezde u timu Obale Slonovače bili su Lilleov ofanzivac Pepe, koji je imao dvije velike šanse, potom Gradel, Aurier, Kodjia, Zaha, Kessie...

Maroko i Obala Slonovače imaju po tri boda i oni su veliki favoriti za prolaz dalje. Upravo Maroko i Obala Slonovače igraju derbi grupe u petak u drugom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi