Afrički Kup nacija počinje večeras, ali pitanje je hoće li se lopta zakotrljati

Novi skandal

Afrički Kup nacija počinje večeras, ali pitanje je hoće li se lopta zakotrljati

Edmir Škorić

Nakon reprezentativaca Kameruna, reprezentativci Zimbabvea također odbijaju da igraju na Afričkom kupu nacija.

Igrači Zimbabvea i jedan predstavnik tima koji je razgovarao s Associated Pressom pod uslovom anonimnosti zbog osjetljivosti situacije rekao je da sastanak s čelnicima Saveza u hotelu u četvrtak nije riješio problem.

Zimbabve večeras igra protiv Egipta u Kairu na otvaranju najvećeg turnira u Africi, ali igrači su odbili da treniraju i zahtijevaju da im se isplate naknade za Afrički kup zajedno s nekim ranijim naknadama koje nisu dobili.

Kamerunski reprezentativci također traže da im se isplate dugovanja i imaju slične zahtjeve kao i igrači Zimbabvea.

Utakmica između Egipta i Zimbambvea na programu je večeras i vjeruje se da će igrači ipak istrčati na teren, mada, s obzirom na sve što se dešava u Africi, ništa ne treba da iznenadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti