Veliko iznenađenje u afričkim kvalifikacijama

Borba za Mundijal

Veliko iznenađenje u afričkim kvalifikacijama

H. Zilić

Kvalifikacije za SP 2022. godine počele su i u afričkoj zoni.

Prva dva duela današnjeg porograma pokazala su da će se favoriti itekako morati namučiti da dođu do prvog mjesta u grupi i utakmica baraža.

U grupi D, Mozambik je remizirao 0:0 sa favorizovanom Obalom Slonovače, a u ovoj grupi su još Malavi i Kamerun Ovaj remi sigurno raduje Kamerunce obzirom da im je Obala Slonovače veliki rival u borbi za prvo mjesto u grupi.

I u grupi G vidjeli smo meč bez pogodaka. Zimbabve je otkiuo bod Južnoj Africi i tako razveselio igrače Gane, koji igraju svoj meč sa Etiopijom, a u ovoj grupi će voditi veliku brobu sa Južnom Afrikom.

U drugoj rundi afričkih kvalifikacija učestvuje 40 reprezentacije. Podijelne su u deset grupa se po četiri ekipe. Prvoplasirane ekipe će izboriti utakmice baraža, a pet pobjednika baraža izborit će plasman na SP u Katar 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi